100 νέα παιδικά βιβλία στα ράφια της δημοτικής βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης-ξεκίνησαν οι δράσεις του Μάρτη 

Ποδαρικό έκανε τη Δευτέρα (6/3) το 14ο νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης στη δράση που διοργανώνει όλο τον μήνα Μάρτιο η Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης, με αφορμή τον επικείμενο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, στις 2 Απριλίου. 

Η Βιβλιοθήκη έχει εμπλουτιστεί πρόσφατα με 100 νέους τίτλους παιδικών βιβλίων, τα οποία επιδιώκεται να ενισχύσουν την έμπνευση της βιβλιοφιλίας των μαθητών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων. Όλες οι δράσεις του Μάρτη, άλλωστε, έχουν στόχο την εξοικείωση των παιδιών με το βιβλίο και τους χώρους της βιβλιοθήκης, αλλά και την αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων δημιουργικής και ελεύθερης έκφρασης.  

Οι μικροί αναγνώστες του 14ου νηπιαγωγείου Αλεξανδρούπολης που επισκέφθηκαν τη βιβλιοθήκη έμαθαν τη διαδικασία του δανεισμού, εκφράστηκαν συλλογικά με κίνηση και τραγούδι και συμμετείχαν σε πρωτότυπες δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί με ορίζοντα την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. 

Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης, έχοντας εκπαιδευτεί στα εργαστήρια προώθησης Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, δημιουργεί για τους μικρούς επισκέπτες μια διασκεδαστική πλατφόρμα εναλλακτικής έκφρασης ιδεών και συναισθημάτων όπου τα παιδιά μπορούν να χορέψουν να … ξαπλώσουν στο πάτωμα, να εξερευνήσουν μια ιστορία, να παρουσιάσουν τη δική τους ιστορία και να γνωρίσουν τον κόσμο μέσα από τα 100 νέα παιδικά βιβλία. Τα καινούργια βιβλία αγοράσθηκαν για τις ανάγκες της Καλοκαιρινής Εκστρατείας «Γίνε Εξερευνητής του Κόσμου» έτσι όπως προτάθηκε από την Εθνική Βιβλιοθήκη και αποτελούν υλικό έμπνευσης για πολλές …αποστολές και περιπέτειες μέσα στη Βιβλιοθήκη! 

Οι δράσεις απευθύνονται σε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων και θα πραγματοποιούνται καθημερινά κατόπιν συνεννόησης με τη γραμματεία της βιβλιοθήκης στο τηλ. (25510 89690). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία