Το βιβλίο πολιτικής ιστορίας του δημοσιογράφου Ιάσονα Πιπίνη, “Το πείραμα της Λατινικής Αμερικής” (εκδόσεις Κέδρος) θα παρουσιαστεί στις 11.30 το πρωί της Παρασκευής 26 Δεκεμβρίου 2014, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ν. Ορεστιάδας.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που αναφέρεται στο “πολιτικό πείραμα που ξεκίνησε το 1998 με την εκλογική νίκη του Ούγο Τσάβες στη Βενεζουέλα και σηματοδότησε μια αριστερή στροφή σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική.
Στο βιβλίο ξεδιπλώνεται η πολιτική διαδρομή του αμφιλεγόμενου ηγέτη της Μπολιβαριανής Επανάστασης Ούγο Τσάβες, ο θάνατος του οποίου, το 2013, άφησε «ορφανή» τη λεγόμενη επαναστατική Αριστερά στη Λατινική Αμερική.
Περιλαμβάνεται επίσης, η συνέντευξη που είχε δώσει στον δημοσιογράφο Ιάσονα Πιπίνη, στο Καράκας το 2010, στην οποία αναφερόταν στην οικονομική κρίση στη χώρα μας και στην επιθυμία του να επισκεφθεί την Ελλάδα.
 Η δράση των ένοπλων κινημάτων, η «Θεολογία της Απελευθέρωσης», οι «πτήσεις του θανάτου» που χρησιμοποίησαν οι δικτάτορες για την εξόντωση των αντιφρονούντων, το ξεχωριστό πολιτικό μοντέλο διακυβέρνησης, γνωστό ως «ποπουλισμός», η «Περουβιανή Επανάσταση» του Χουάν Βελάσκο Αλβαράδο και οι συνεχιστές της πολιτικής του Ούγο Τσάβες στην ήπειρο, αποτυπώνουν τον «μαγικό ρεαλισμό» της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας της Λατινικής Αμερικής.

Στο πάνελ της παρουσίασης, που θα συντονίσει η δημοσιογράφος Αναστασία Καραπατσιά, θα βρίσκονται οι δημοσιογράφοι Νατάσα Γκαρά και Σταύρος Παπαθανάκης. Το περίεργο είναι ότι για την “αριστερή στροφή στη Λατινική Αμερική” θα είναι εκεί για να μιλήσει και ο υφυπουργός Εξωτερικών, της έως και ακροδεξιάς τη λες, κυβέρνησης Σαμαρά, Άκης Γεροντόπουλος!

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία