Έργο του Κωστή Γεωργίου κοσμεί την παραλιακή της Αλεξανδρούπολης

Τοποθετήθηκε σήμερα (07/03) στην παραλιακή λεωφόρο της Αλεξανδρούπολης, στο σημείο που οδηγεί προς το λιμάνι και τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, το έργο  “ANATASIS DELTA” του διεθνώς καταξιωμένου γλύπτη Κωστή Γεωργίου.

Με το σύμπλεγμα των 7 μορφών, που φιλοτεχνήθηκε ειδικά για την Αλεξανδρούπολη, με  χορηγία της Green Cola, ο Κωστής Γεωργίου αφήνει το στίγμα του στην πόλη, μακριά από τις...ακραίου παραλογισμού αντιδράσεις που δέχθηκε το έργο του “phylax” στο παλαιό Φάληρο, όπου συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων συγκεκριμένων “πεποιθήσεων”, το χαρακτήρισαν “σατανικό” και “προσβλητικό”, έκαναν εξορκισμούς μπροστά στο βάθρο του, το βανδάλισαν και στο τέλος το έριξαν. 

Ο Κωστής Γεωργίου εκθέτει στα μεγαλύτερα μουσεία της Ευρώπης, Κίνας, Ιαπωνίας, κ.α.. Πρόσφατα η αναδρομική του έκθεση που ξεκίνησε από το διάσημο μουσείο «ΣΟΥΤΣΧΟΥ» στην Κίνα μεταφέρθηκε στο μουσείο «ΣΑΑΝΞΙ» και σε άλλα μουσεία της Κίνας και ταξίδεψε στη συνέχεια στο Σικάγο, στις Βρυξέλλες (στο Μουσείο UCCLE), στη Γαλλία (στο MUSEEE D’ ANGLET) για να καταλήξει τελικά στο μουσείο Μπενάκη.

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία