“Δίπολον” στην Art Gallery της Αλεξανδρούπολης 

Η έκθεση ζωγραφικής και μικρογλυπτικής της Αθανασίας Ταμπούρα-Πεφτουλίδη, με τίτλο «Δίπολον», εγκαινιάζεται την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ στην Art Gallery της Αλεξανδρούπολης.  

Η εικαστικός και δημιουργός της Art Gallery, ονομάζει “Δίπολον” τη γέφυρα μεταξύ των δύο πόλων της τέχνης: της ζωγραφικής και της γλυπτικής. “Η επιρροή και η αλληλεπίδραση των διαφορετικών μέσων με κοινό παρανομαστή», εξηγεί η ίδια η ζωγράφος και προσθέτει ότι τα έργα της “αντλούν τη θεματογραφία τους από τη φύση. Η φύση παρουσιάζεται μέσα από το σύμπαν, ενώ παράλληλα ο άνθρωπος είναι μέρος αυτού, στέκεται απέναντι και το παρακολουθεί. Ίσως και γι’ αυτό δεν δίνεται πουθενά η αίσθηση της μοναξιάς. Σε κάποια έργα τα μπλε μέχρι και τα δραματικά μαύρα δημιουργούν ένα μυστηριακό σύμπαν το οποίο προκαλεί την αίσθηση του δέους, αλλά όχι του φόβου”. 

Κεντρικό σημείο της έκθεσης αποτελεί η πρώτη μικρών διαστάσεων γλυπτική της εικαστικού. “Τα μικρογλυπτά αυτά είναι η επιτομή της θηλυκότητας, η οποία δεν υπόκειται σε κοινωνικά στερεότυπα, οι γυναίκες χαίρονται τη θηλυκότητα τους και δεν φοβούνται να αυτοσαρκαστούν”, αναφέρει η ίδια. 

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου 2018 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 9 το πρωί έως τις 12 το βράδυ. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία