Βραβεία και στο Διεθνές Φεστιβάλ του Βερολίνου για τον Κώστα Γκουρλουμένο

 Τα βραβεία «outstanding achievement awards», του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Berlin Flash Film Festival» του Βερολίνου απέσπασαν οι δύο συμμετοχές του Κώστα Γκουρλουμένου. 

Πρόκειται για το trailer «Now and Then - Τώρα και Τότε» της ταινίας μικρού μήκους «Purple Heirloom» και το μουσικό ντοκιμαντέρ «May '43 - Μάης του '43» που αναδεικνύει με ποιητικό και συμβολικό τρόπο τον αφανισμό των Ελληνοεβραίων του Διδυμοτείχου από τους Ναζί στις 4 Μαΐου του 1943. 

Τόσο η ταινία μικρού μήκους "Purple Heirloom" όσο και το μουσικό ντοκιμαντέρ «May '43» γυρίστηκαν στο Διδυμότειχο από τον Κώστα Γκουρλουμένο (Kostas Gur) σε συνεργασία με τον Θεατρικό Σύλλογο Διδυμοτείχου – ΘΕΑΣΥ και τον Λαογραφικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «ΚΑΣΤΡΟ» Διδυμοτείχου, ενώ την μουσική επένδυση ανέλαβε ο Διδυμοτειχίτης συνθέτης και μαέστρος Σταύρος Καραμάνης. 

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στους χώρους του προσφάτως αναπαλαιωμένου Αρχοντικού «Πορφυρό Κειμήλιο» των εικαστικών Γεωργίας Νταλαγιώργου και Γιάννη Σαρσάκη οι οποίοι ήταν και οι παραγωγοί των ταινιών. Η ταινία Purple Heirloom παρουσιάστηκε στην ΕΡΤ-1 στις αρχές Ιουλίου του 2017 και μετέπειτα στο ευρύ κοινό μέσω του διαδικτύου από την ομώνυμη σελίδα Purple Heirloom στο Facebook ενώ το μουσικό ντοκιμαντέρ «May '43» θα παρουσιαστεί στο κοινό το Φθινόπωρο του 2018.

Το βραβευμένο trailer "Now and Then" https://vimeo.com/224414645

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία