Έκθεση ζωγραφικής του Ιωάννη Μητράκα στο Νομαρχείο

Την έκθεση ζωγραφικής του Ιωάννη Μητράκα, Άρχοντα Αγιογράφου του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα φιλοξενήσει από την 1η Αυγούστου, στο χώρο του Νομαρχείου, στην Αλεξανδρούπολη, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, με τον τίτλο “Θρακών Πολιτισμός” θα πραγματοποιηθούν στις 8 το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας. Θα διαρκέσει από την 1η έως και τις15 Αυγούστου 2016 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο, από τις 8 έως τις 10.30 το βράδυ.

* Ο Ιωάννης Μητράκας, είναι ένας σεβαστός, διακεκριμένος σύγχρονος Έλληνας ζωγράφος, που γεννήθηκε στον Προβατώνα Έβρου. Αντλεί την έμπνευσή του από την Ορθόδοξη Χριστιανική τέχνη και το έντονα πνευματικό ύφος που φέρει. Κάθε ένα από τα έργα του είναι διαφορετικά όσον αφορά την ταυτότητα, την εκτέλεση και το σχεδιασμό, όλα όμως είναι γεμάτα από τις βαθύτερες ανθρώπινες αξίες και έχουν μελετηθεί λεπτομερώς, σε μια προσπάθεια να έρθουν στο προσκήνιο τα εσωτερικά χαρακτηριστικά των χαρακτήρων των έργων του.

Έχει κάνει δεκάδες ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του καλλιτέχνη βρίσκονται στο Λευκό Οίκο, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο Πανεπιστήμιο του Φριβούργου στη Γενεύη, σε Δημοτικές Πινακοθήκες της Ελλάδας και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές. Έχει πάρει 18 βραβεία και διακρίσεις, ενώ έχει φιλοτεχνήσει τις εικόνες που έγιναν τα γραμματόσημα του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τον εορτασμό των 2000 χρόνων της Χριστιανοσύνης και εκδόθηκαν από τα ΕΛΤΑ με τον τίτλο: Αναμνηστική σειρά Β-2000 από Χριστού. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία