Περιφερειακό κέντρο προγράμματος επιμόρφωσης για Μουσεία το Ε. Μ. Θ. 

Ως περιφερειακό κέντρο υλοποίησης του προγράμματος επιμόρφωσης για τα Μουσεία και τους Οργανισμούς Πολιτιστικής Κληρονομιάς θα λειτουργήσει το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στην Αλεξανδρούπολη.

Το πρόγραμμα Transforming Future Museums του British Council (Βρετανικό Συμβούλιο) υλοποιείται σε συνεργασία με πολιτιστικούς οργανισμούς από την Ελλάδα και την Βρετανία, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη και η βελτίωση των απαραίτητων δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού των μουσείων προκειμένου να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του “αύριο”, να συμβάλουν στη «μεταμόρφωση» των οργανισμών τους σε δυναμικά κύτταρα βιώσιμης πολιτιστικής, κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης και να αποκτήσουν μία πιο εξωστρεφή προσέγγιση τόσο με το κοινό, όσο και ως προς τις μεταξύ τους συνεργασίες.

Τα μαθήματα-εργαστήρια στην Αλεξανδρούπολη θα πραγματοποιηθούν στις 14, 15 και 16 Ιουλίου στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης. Οι θεματικές των μαθημάτων είναι: -Χρηματοδότηση και Ανάπτυξη Οικονομικών Πόρων 

-Ανάπτυξη Νέου Κοινού

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 8 Ιουλίου στην υπεύθυνη του προγράμματος Ντίνα Ντζιώρα (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ,τηλέφωνο 210 369 2358).

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα: 

https://www.britishcouncil.gr/en/programmes/arts/cultural-skills/transforming-future-museums