Ο αρχαιολόγος Κ. Σισμανίδης στη δημοτική βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης 

“Μια περιήγηση στα αρχαία Στάγειρα, την πατρίδα του Αριστοτέλη” θα παρουσιάσει την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, στις 8 το βράδυ στη δημοτική βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης, ο Διδάκτωρ Αρχαιολογίας, Κωνσταντίνος Σισμανίδης.

Ο Αλεξανδρουπολίτης αρχαιολόγος είχε παρουσιάσει το 2016 τα συμπεράσματα της 20ετούς έρευνάς του, από την οποία προέκυψαν “ισχυρές ενδείξεις” ότι οι ανασκαφές έφεραν στο φως τον τάφο του Σταγειρίτη φιλοσόφου-δασκάλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ποιος είναι ο Κώστας Σισμανίδης 

Ο Κωνσταντίνος Σισμανίδης γεννήθηκε  στην Αλεξανδρούπολη το 1954, όπου και τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. Είναι απόφοιτος του τμήματος Αρχαιολογίας και Τέχνης της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Το 1980 εισήλθε, ύστερα από εξετάσεις, στην Αρχαιολογική Υπηρεσία και υπηρέτησε για δύο έτη ως επιμελητής Αρχαιοτήτων στην 18η Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κομοτηνής. Από το 1982 ως το 2012 υπηρέτησε στη 16η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης ως αρχαιολόγος Α΄. Κατά το 1987-87 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Λωζάνη της Ελβετίας, με υποτροφία του πανεπιστημίου. Το 1990 πήρε με «άριστα» το διδακτορικό του δίπλωμα από τη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ με θέμα «Κλίνες και κλινοειδείς κατασκευές των μακεδονικών τάφων». Διενήργησε ανασκαφές σε πολλές θέσεις των νομών Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης, με σημαντικότερες εκείνες στη πόλη της Θεσσαλονίκης, στην αρχαία Ποτίδαια και Κασσάνδρεια, στην Αγία Παρασκευή Θεσσαλονίκης, στην αρχαία Σκιώνη και στα αρχαία Καλίνδοια. Κατά την δεκαετία 1990-2000 ανέσκαψε συστηματικά τα αρχαία Στάγειρα. Δημοσίευσε πολλές μελέτες του σε επιστημονικά περιοδικά, συμμετείχε με επιστημονικές του ανακοινώσεις σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια και έδωσε πολλές διαλέξεις με θέματα κυρίως από τις ανασκαφές που διενήργησε. 


Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία