“Η ώρα του Κώδικα” από τον Σύλλογο Τεχνολογίας Θράκης 

Την πρώτη του ανοιχτή εκδήλωση διοργανώνει την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου ο Σύλλογος Τεχνολογίας Θράκης, με αφορμή την παγκόσμια εβδομάδα “Η ώρα του Κώδικα” (Hour of Code).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Νομαρχείο στην Αλεξανδρούπολη, όπου επαγγελματίες προγραμματιστές μέλη του Συλλόγου Τεχνολογίας Θράκης, μέσα σε μία ώρα, θα εισάγουν το κοινό στον μαγικό κόσμο του προγραμματισμού, μέσα από παιχνίδια και ειδικό εποπτικό υλικό. Στη τέλος της εκδήλωσης, παιδιά, μαθητές ή φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα για τον προγραμματισμό, τα πρώτα βήματα για να ξεκινήσει κάποιος το επάγγελμα του προγραμματιστή, τις ιδιαιτερότητες, τις εφαρμογές και τις ευκαιρίες που προσφέρει.

Τι είναι το Hour of Code;

Το Hour of Code ξεκίνησε το 2013 σαν μία ωριαία πρόκληση συγγραφής κώδικα, που προσφέρει σε οποιονδήποτε μια πρώτη, διασκεδαστική εισαγωγή στην πληροφορική, και μετατράπηκε σε μία παγκόσμια εκπαιδευτική δράση. Μια γιορτή γνώσης και αφύπνισης. Η ώρα του Κώδικα λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της Computer Science Education Week (Εβδομάδα Εκπαίδευσης της Επιστήμης της Πληροφορικής), την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη.

Η πύλη Code.org προσφέρει εκατοντάδες ωριαίες δραστηριότητες σε περισσότερες από 48 γλώσσες για ηλικίες από το νηπιαγωγείο και πάνω. Οι δραστηριότητες δεν απαιτούν καμία προηγούμενη εμπειρία στο αντικείμενο, και μπορούν να εφαρμοστούν σε υπολογιστή, ταμπλέτα ή κινητό–μερικές δεν απαιτούν καμιά απολύτως χρήση συσκευής.

Τι είναι ο Σύλλογος Τεχνολογίας Θράκης;

Ο Σύλλογος Τεχνολογίας Θράκης είναι ένας νέος σύλλογος με μέλη του ανθρώπους που αγαπούν την τεχνολογία, εργάζονται και δημιουργούν με αυτήν και σαν ομάδα πια, σκοπό τους έχουν την προώθησή της, τη διάδοσή της και την εκπαίδευση σε και με αυτήν. Κύριο μέλημά του είναι η δημιουργία συνεργιών με άλλους φορείς και πρόσωπα για την επίτευξη των σκοπών του.

Η εκδήλωση της Κυριακής τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. 


Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία