“Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε”, προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ στην Ορεστιάδα

Το ιστορικό ντοκιμαντέρ “Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε” θα προβληθεί στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής, 20 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα Δ΄ του Δ. Π. Θ, στην Ορεστιάδα.

Το ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένο στα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και προβάλλεται για πρώτη φορά στην περιοχή.

Πρόκειται για ένα μοναδικό ιστορικό ντοκουμέντο, παραγωγή της ΚΕ του ΚΚΕ, με πρωτότυπο υλικό από το κινηματογραφικό συνεργείο του Δημοκρατικού Στρατού, με ηχητικά ντοκουμέντα της εποχής αλλά και νεώτερο υλικό και σύγχρονα πλάνα από τα βουνά και τις περιοχές όπου έδρασε ο Δ. Σ. Ε.

Ντοκουμέντα, στην πλειοψηφία τους άγνωστα ως τώρα, παρουσιάζουν τις σημαντικές πλευρές από τη ζωή των μαχητών, την πρώτη απόπειρα για την εγκαθίδρυση της λαϊκής εξουσίας στις ελεύθερες περιοχές, εκτιμήσεις για τη δράση του ΔΣΕ (όπως το ηχογραφημένο ντοκουμέντο με τη φωνή του Νίκου Ζαχαριάδη που πρωτοπαρουσιάζεται στο ντοκιμαντέρ), με ειδικές αναφορές στη μόρφωση, την υγεία, τη δικαιοσύνη, την επιμελητεία, τον ειδικό ρόλο των γυναικών και της νεολαίας, διανθισμένα με μαρτυρίες μαχητών του ΔΣΕ.

Η ταινία είναι διάρκειας μίας ώρας και 45 λεπτών και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. 


Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία