“Με αλεύρι και νερό...” γιορτάζει το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης την παγκόσμια ημέρα άρτου

Ως το κατ' εξοχήν παγκόσμιο προϊόν διατροφής, το ψωμί γιορτάζει κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Αρτοποιών και Ζαχαροπλαστών. 

Η τροφή που ταΐζει τον άνθρωπο για πάνω από 30.000 χρόνια, έχει κεντρική θέση στο τραπέζι σε κάθε γωνιά της Γης, ως η πλέον πλήρης και φτηνή τροφή και θεωρείται βασικό τρόφιμο σε περιόδους ακραίας διατροφικής ένδειας.

Κάνοντας πράξη το κεντρικό σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Άρτου, “φτιάξτε το ψωμί μόνοι σας ή αγοράστε το από τον φούρνο της γειτονιάς σας”, το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης διοργανώνει την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, τη βιωματική εκδήλωση με τίτλο “με αλεύρι και νερό...”.

Η πρόσκληση απευθύνται σε γονείς και παιδιά, που θα συνεργαστούν στο εργαστήρι παρασκευής άρτου, για να κάνουν το δικό τους ψωμί, ακολουθώντας παραδοσιακές ή πιο σύγχρονες συνταγές. 

Θα προηγηθεί η αφήγηση του θρακιώτικου παραμυθιού «Το πιο γλυκό ψωμί» με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής και φωτογραφικού υλικού. Οι συντελεστές της δράσης είναι η ηθοποιός Μαρία Παπαδοπούλου, ο εθνομουσικολόγος Παναγιώτης Στουπιάδης και η παιδαγωγός/εμψυχώτρια Βαλεντίνα Σωκράτους. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. 


Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία