Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση στο Εθνολογικό Μουσείο για την Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού 

Τη Διεθνή Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού θα τιμήσει την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης σε συνεργασία με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη. 

Ο εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού, όπως έχει καθιερωθεί η 15η Οκτωβρίου, έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό στην προσπάθεια των ατόμων με προβλήματα όρασης για μία πιο ανεξάρτηση διαβίωση και για την αντιμετώπιση των εμποδίων που συναντούν στην καθημερινή μετακίνησή τους. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στον πολυχώρο του Εθνολογικού Μουσείου. Ομιλητές θα είναι ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης, Σταύρος Κουδουμάκης, και η Κωνσταντίνα Γρηγορίου, ειδική εκπαιδεύτρια Braille. Θα ακολουθήσει συζήτηση και ενημέρωση για τo σύστημα Βraille χρησιμοποιώντας γραφομηχανή Braille.

Παράλληλα, θα ανακοινωθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα υλοποιήσει το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης, για τυφλούς και μερικώς βλέποντες επισκέπτες καθώς και για εκπαιδευόμενους στο σύστημα Braille, με στόχο την ισότιμη πρόσβαση τους στον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου.


Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία