Το πρόγραμμα του 3ου Φεστιβάλ Via Egnatia στην Αλεξανδρούπολη

Δράσεις για παιδιά, αθλητικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές διαδρομές, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, συναυλίες και μία πρωτότυπη παρουσίαση παλαιών παραδοσιακών επαγγελμάτων, περιλαμβάνει το διήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Via Egnatia. 

Το Φεστιβάλ Via Egnatia διοργανώνεται από την Περιφέρεια ΑΜΘ για τρίτη χρονιά και “διέρχεται” και από τις πέντε περιφερειακές της ενότητες. 

Αναφερόμενος στις εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς έκανε ιδιαίτερη μνεία στους αγώνες δρόμου VIA EGNATIA RUN, “τον πρώτο ημιμαραθώνιο που γίνεται στον Έβρο με εντυπωσιακή συμμετοχή δρομέων από όλη τη χώρα, αλλά και τον λαϊκό αγώνα δρόμου των 3,5 χιλιομέτρων, με δυναμικό βάδισμα, που δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να απολαύσουν μια όμορφη διαδρομή από τον πλατανότοπο Μαΐστρου μέχρι το Νομαρχείο στην Αλεξανδρούπολη”. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον αγώνα για παιδιά και Άτομα με Αναπηρία, “που δίνουν το δικό τους στίγμα σε μια μοναδική γιορτή του αθλητισμού”. 

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Σάββατο (02/09) 

Στις 10:00, μπροστά στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη (Βασιλέως Αλεξάνδρου και Ψαρών) διοργανώνεται Δραστηριότητα – Παιχνίδι για παιδιά με την ονομασία «Ταξιδεύοντας στο χρόνο» σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης. 

Στις 17:30, στο χώρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δράσεις υπό τον τίτλο «Ζώντας στο χτες και στο σήμερα στη Via Egnatia».

Στις 18:30 ξεκινά ο αγώνας δρόμου στα χνάρια της Ιστορίας και της Αρχαίας Εγνατίας Οδού με την επωνυμία «VIA EGNATIA RUN 2017». Ο αγώνας επιμηκύνεται φέτος και γίνεται ημιμαραθώνιος (πιστοποιημένη μέτρηση 21.097 μ.). Η αφετηρία είναι στα Δημοτικά Ιαματικά Λουτρά Τραϊανούπολης. 

Στις 19:00 ξεκινά ο Λαϊκός αγώνας – Δυναμικό Βάδισμα 3.500 μ., με αφετηρία το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης και ο αγώνας δρόμου 800 μ. για παιδιά και ΑμεΑ, με αφετηρία Κτίριο της Π.Ε. Έβρου. Και οι τρεις διαδρομές έχουν τερματισμό το ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη. 

Στις 20:00, στο Νομαρχείο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ritmo de Arte» θα παρουσιάσει χορογραφίες σε ρυθμούς Via Egnatia. 

Στις 21.00, επίσης στο Νομαρχείο, θα γίνει η τελετή απονομής των μεταλλίων και των επάθλων στους νικητές όλως των κατηγοριών του «VIA EGNATIA RUN 2017». Θα ακολουθήσει show πυροτεχνημάτων. Η βραδιά ολοκληρώνεται με συναυλία από το νεανικό συγκρότημα «DECHO».

Κυριακή (03/09) 

Στις 09:00, μπροστά από το Νομαρχείο, θα αναχωρήσει το λεωφορείο με τους  εκδρομείς που θα ακολουθήσουν την προγραμματισμένη ξενάγηση σε τμήμα της Αρχαίας Εγνατίας Οδού. 

Στις 18:00, επίσης στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, θα λειτουργήσει ένα πρωτότυπο διαδραστικό εργαστήρι προβολής παραδοσιακών επαγγελμάτων (καροποιού, σαγματοποιού, υφαντικής, αγγειοπλάστη, ντενεκετζή, οργανοποιού, καλαθοπλέκτη), σε συνεργασία με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.

Στις 21:00 (Νομαρχείο) θα ξεκινήσει η συναυλία με το παραδοσιακό συγκρότημα «ΘΡΑΚΟΜΕΛΟ» και η παρουσίαση θρακιώτικων χορών από τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους.


Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία