Αλεξανδρούπολη: Δράσεις για τη “φιλία” διοργανώνει στις 18/3 η Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών 

“Ενωμένοι για τη Φιλία” είναι ο τίτλος των δράσεων που θα υλοποιήσει το Σάββατο 18 Μαρτίου η Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών του Γραφείου Εθελοντισμού του δήμου Αλεξανδρούπολης, η οποία συμπληρώνει τέσσερα χρόνια λειτουργίας. 

Οι δράσεις είναι ανοιχτές (δωρεάν) για τα παιδιά και θα πραγματοποιηθούν στον “Μύλο Μασούρα”. 

Το πρόγραμμα 

18:00-18:30 Επίσκεψη  και συζήτηση με τους μικρούς φίλους ,του συγγραφέα και εκπαιδευτικού Νίκου Μιχαλόπουλου και της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Άννας Βερούλη με θέμα τη φιλία. 

18:30-19:30 Δημιουργία 3 σταθμών από τους οποίους θα περνάνε όλα τα παιδιά χωρισμένα ανά μικρές ηλικιακές ομάδες. Ο κάθε σταθμός θα σχετίζεται με το θέμα της φιλίας, προσεγγίζοντάς το από διαφορετική οπτική. 

1ος σταθμός: Η αλυσίδα της φιλίας. Πρόκειται για ένα βιωματικό, συμβολικό παιχνίδι.

2ος σταθμός: Η συνταγή της φιλίας. Τα παιδιά μέσω του καταιγισμού ιδεών θα εκφράσουν αυθόρμητα τις ιδέες τους σχετικά με τα συστατικά που θεωρούν ότι πρέπει να έχουν μια δυνατή φιλία

3ος σταθμός: Η μυστική λέξη. Τα παιδιά ατομικά ή με βοήθεια του εμψυχωτή, ανάλογα με  την ηλικία και το γνωστικό τους επίπεδο θα πρέπει να συμπληρώσουν ένα μικρό σταυρόλεξο ώστε να προκύψει μια λέξη.  Η λέξη αυτή θα χρησιμοποιηθεί ώστε τα παιδιά στο τέλος να  δημιουργήσουν ζωγραφιές. 

18:30 Συζήτηση του συγγραφέα και εκπαιδευτικού Νίκου Μιχαλόπουλου και της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας Άννας Βερούλη με γονείς για τον σχολικό εκφοβισμό (Για τους ενήλικες)

18:45 Τραγούδια από την παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αλεξανδρούπολης με την επιμέλεια της κυρίας Βαλεντίνας Φουλίδου 

Στον χώρο θα βρίσκονται σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων μασκότ παιδικών ηρώων, με τους οποίους θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν τα παιδιά. 


Φωτογραφία της ημέρας

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία