Στον Έβρο έρχεται στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου το 2ο Φεστιβάλ Via Egnatia, το οποίο ταξιδεύει σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και θα “περάσει” μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου από όλες τις περιφερειακές ενότητές της, μεταφέροντας και στους πέντε νομούς τις ξεχωριστές πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης.

Το πρόγραμμα του Έβρου

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί, με σημείο εκκίνησης το Open Mall info kiosk στη Λεωφόρο Δημοκρατίας (μπροστά στη Eurobank) στην Αλεξανδρούπολη διοργανώνεται Παιχνίδι - Δραστηριότητα για μικρούς και μεγάλους με την ονομασία «Κυνήγι θησαυρού Via Egnatia», σε συνεργασία με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.

Στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας (3/9), στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, στην Αλεξανδρούπολη, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας με θέμα την αρχαία και σύγχρονη Εγνατία Οδό που διέρχεται στην περιοχή του Έβρου σε συνεργασία με το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας.

Μία ώρα μετά, στις 8 μ.μ., θα ξεκινήσει και η επίδειξη πολεμικών βυζαντινών τεχνών από τους «Κορύβαντες».

Το πρόγραμμα της ημέρας ολοκληρώνεται με συναυλία από τους Αλεξανδρουπολίτες “STAVENTO” και Σοφία Κουρτίδου, που θα δώσουν μαζί συναυλία στις 9 το βράδυ.

Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου 16 χιλιομέτρων, με την επωνυμία: «VIA EGNATIA RUN» και δωρεάν συμμετοχή για όλους. Η διαδρομή διεξάγεται κυρίως σε ασφάλτινο επαρχιακό και παλαιό εθνικό οδικό δίκτυο και μικρό μέρος σε αγροτικό οδικό δίκτυο. Αφετηρία θα είναι το αρχαιολογικό μνημείο «Χάνα», στα Λουτρά Τραϊανούπολης, όπου διασώζεται μέρος της αρχαίας Εγνατίας Οδού, και ο τερματισμός στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη. Η διαδρομή είναι χαμηλής δυσκολίας, χωρίς έντονες υψομετρικές διαφορές, με στόχο οι δρομείς να κινούνται παράλληλα και το δυνατόν πλησιέστερα της αρχαίας Εγνατίας Οδού.

Ο αγώνας αποτελεί σημείο αναφοράς του Φεστιβάλ, καθώς «αναβιώνει» μέσω του αθλητισμού και προσεγγίζει τμήμα της διαδρομής που ένωσε στο παρελθόν την Κωνσταντινούπολη με τη Ρώμη, εμπορικά, οικονομικά, πολιτισμικά.

Οι δηλώσεις συμμετοχής-εγγραφής θα γίνονται μέχρι και την Παρασκευή 2/9/2016, με τους εξής τρόπους:

1) Ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: www.peevrou.eu, επιλέγοντας το banner του αγώνα.

2) Αυτοπροσώπως στο Κεντρικό Κτίριο Διοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Καραολή & Δημητρίου 40, Αλεξανδρούπολη, 5ος όροφος, γραφείο 2, εργάσιμες ημέρες και ώρες 9:00 – 14:00.

3) Αυτοπροσώπως στο Στάδιο Φώτης Κοσμάς (γραφείο στίβου ΜΓΣ Εθνικού): καθημερινά 11:00–13:00 & 18.00-20.00

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου www.peevrou.eu, επιλέγοντας το σχετικό banner με την αφίσα του αγώνα «VIA EGNATIA RUN», στο Facebook στη σελίδα «Via Egnatia Run», ή στα τηλέφωνα 25513 - 50452 και 50465.

Οι διοργανωτές απευθύνουν πρόσκληση σε κάθε πολίτη, είτε θέλει να συμμετάσχει ως δρομέας είτε ως εθελοντής.

Δείτε επίσης τα σχετικά links:

http://www.peevrou.eu/index.php/menu-ekdiloseis-draseis/menu-viaegnatia2/menu-anakoinoseis-viaegnatia2

http://www.peevrou.eu/index.php/menu-ekdiloseis-draseis/menu-viaegnatia2/menu-anakoinoseis-viaegnatia2/5565-2016-08-17-13-08-09


Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία